Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/27/d683922078/htdocs/amics/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Galería

Punta Nati en imágenes,

una galería para disfrutar

Su espacio, sus construcciones y su medio natural. Un legado con alma propia creado por cientos de gestos de manos humildes y anónimas.

Una GALERIA repleta de Fotos y Vídeos perteneciente al archivo de Amics Punta Nati y por supuesto, también vuestras Fotos y Vídeos de Amics, colabora y mándanos un mail con tu foto, experiencia, frase…

#sospuntanati

Imágenes

Barraca des Comte, pertenece al predio-lloc de Ses Truqueries, una de las más monumentales. Esta Barraca tiene una rampa de acceso, y se cuenta que servía para que su propietario pudiera subir y divisar desde arriba sus terrenos y propiedades.

Esta Barraca, hecha por Bartolomé Castell, es de 1857, de las más espectaculares de Baleares, con sus siete pisos de altura, y muy bien conservada, es un bien cultural de Punta Nati.

Múltiples Barracas, se amontonan en las parcelas delimitadas por piedras de construcción casi perfecta, que perduran con el paso de los años, una de nuestras herencias etnológicas de los antepasados que trabajaban la piedra en seco, tan característica de Menorca.

Menjadores-comederos, este tipo de construcción es muy característico, sirve para alimentar al ganado de los predios, normalmente vacas o corderos

El Paisaje de Punta Nati, dominado por sus interminables paredes construidas mediante la técnica de la «piedra en seco» los aparedadores de Menorca, han sido auténticos especialistas, dejando verdaderos monumentos y obras de arte.

Pont de Bestiar, otro elemento etnológico que sirve para resguardar a los animales del mal tiempo y el viento que tan fuerte sopla en la zona de Punta Nati, enclavado en el Norte de Menorca.

Vídeos

Vídeo « Adagio », de Joan Allès (Enyorança Vídeos).

Vídeo de Joana Bagur. Entrevista d’Agustín Petschen al paredador Joan Morlà.

Vídeo “Punta Nati”, de Joan Allès (Enyorança Vídeos).

BUFADOR DE PUNTA NATI por dentro.

Bufador de Son Salomó, programa Ib3 Televisió Tira Tira.

Punta Nati, paisatje i energies renovables

El dimecres 5 d'octubre a les 20.h al Cercle Artístic de Ciutadella, tindrà lloc una taula rodona amb el títol: Punta Nati, Energies Renovables i paisatge. S'obre un debat que té un profund calat en el futur de l'illa de Menorca. És una realitat que els territoris que no són energèticament autosuficients (coincideixen casualment amb els països desenvolupats) en una recerca depredadora per importar l'energia que necessiten, estan degradant la manera de vida d'altres trepitgis (guerres, esclavitud, explotació infantil) i del mateix planta Terra. Aquest model no és sostenible, perquè si tothom tingués la voracitat de consum i creació de residus que té Espanya; per posar un exemple; serien necessaris tres planetes com la Terra per estar en un món sostenible (cinc si prenem com a referent USA). Si li posem un cèrcol a Menorca i no deixem que entre ni isca res, en molt pocs dies la supervivència humana seria una quimera. No som un territori humanament viu, perquè la vida no necessita res per donar-se al nostre planeta. Qualsevol ecosistema la crea a partir de la seva interacció amb l'univers i tots (absolutament tots) els éssers vius (menys l'ésser humà que segueix l'American way of live) es autocréan es multipliquen i moren en un cicle de vida sense fi, anomenat Gaia .Punta Pati podria ser el primer pas seriós cap a una sobirania energètica, en produir el 20% de l'energia que necessita l'illa. A hores d'ara, les energies renovables només suposen el 3%. El que vol dir que estem a quatre plantes fotovoltaiques més de la independència energètica. Amb una mica de sort no tant, perquè el rendiment de les plaques solars, amb la nova tecnologia pot passar del 12 o 14% al 21%.D'altra banda, hi ha el lloc en el qual s'ubica la planta. Punta Nati, és considerat un paisatge d'interès històric. És un patrimoni de valor incalculable. Com afirma Carmela Sànchez, presidenta de l'associació Amics de Punta Nati: "Si s'urbanitzen les platges verges de Menorca, quedaran les de Grècia, però Puntanati no té comparació en cap altra part de la mediterrània".El debat està obert i és massa profund perquè no sigui d'interès per a tots els menorquins.

Gepostet von Bini Tv Batecs de l'Illa am Samstag, 1. Oktober 2016

Bini TV.

Otros videos

Tira Tira Cala Morell Pont d’en Gil

http://ib3tv.com/carta?id=c32d2f65-dfdd-4160-a3c4-b10bf026183c

Vídeo filmat amb un dron, “Pedra seca i paisatge: una aposta de futur”, de DroneSky (Fernando de la Puerta).

https://vimeo.com/172487746

«Unos muros con historia », del programa « Aquí la Tierra » de RTVE

http://www.rtve.es/alacarta/videos/aqui-la- tierra

Artistas

Contenido artistas

Fotos y Vídeos de Amics

Tienes una FOTO, VIDEO,

POEMA, CANCIÓN, ESCRITO de PUNTA NATI?

 

Mándanos tus colaboraciones al mail: amicsdepuntanati@gmail.com o por mensaje interno al Facebook de Amics de Punta Nati y colgamos tu foto en la WEB.

 

Participa en nuestra WEB y mándanos tu foto o vídeo, la publicaremos en nuestra GALERIA en el apartado de FOTOS y VIDEOS de AMICS

FOTO:

MARC MOLL Esencias Florales

FOTO:

@nasi_pujolfa

FOTO:

@dronejsaragossa

FOTO:

@miqisocies

IMÁGENES de los usuarios de las

Redes Sociales

 

 

La foto destacada pertenece a:

Sheila @pessigollesicrispetes

FOTO:

@natcaste