Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/27/d683922078/htdocs/amics/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Galeria

Punta Nati amb imatges,

una galeria per disfrutar

El seu espai, les seves construccions i el seu medi natural. Un llegat amb ànima pròpia creat per centenars de gestos de mans humils i anònimes.

Una GALERIA plena de Fotos i vídeos que pertany a l’arxiu d’Amics Punta Nati i per descomptat, també les vostres Fotos i vídeos d’Amics, col·labora i envia’ns un mail amb la teva foto, experiència, frase

#sospuntanati

Imatges

Barraca des Comte, pertany al predi-lloc de ses Truqueries, una de les més monumentals. Aquesta Barraca té una rampa d’accés, i s’explica que servia perquè el seu propietari pogués pujar i albirar des de dalt els seus terrenys i propietats.

Aquesta Barraca, feta per Bartolomé Castell, és de 1857, de les més espectaculars de les Balears, amb els seus set pisos d’alçada, i molt ben conservada, és un bé cultural de Punta Nati.

Múltiples Barraques, s’amunteguen en les parcel·les delimitades per pedres de construcció gairebé perfecta, que perduren amb el pas dels anys, una de les nostres herències etnològiques dels avantpassats que treballaven la pedra en sec, tan característica de Menorca.

Menjadores,  aquest tipus de construcció és molt característic, serveix per alimentar el bestiar dels predis, normalment vaques o bens

El Paisatge de Punta Nati, dominat pels seus interminables parets construïdes mitjançant la tècnica de la “pedra en sec” els aparedadores de Menorca, han estat autèntics especialistes, deixant veritables monuments i obres d’art.

Pont de Bestiar, otro elemento etnológico que sirve para resguardar a los animales del mal tiempo y el viento que tan fuerte sopla en la zona de Punta Nati, enclavado en el Norte de Menorca.

Vídeos

Vídeo « Adagio », de Joan Allès (Enyorança Vídeos).

Vídeo de Joana Bagur. Entrevista d’Agustín Petschen al paredador Joan Morlà.

Vídeo “Punta Nati”, de Joan Allès (Enyorança Vídeos).

BUFADOR DE PUNTA NATI per dins

Bufador de Son Salomó, programa Ib3 Televisió Tira Tira.

Punta Nati, paisatje i energies renovables

El dimecres 5 d'octubre a les 20.h al Cercle Artístic de Ciutadella, tindrà lloc una taula rodona amb el títol: Punta Nati, Energies Renovables i paisatge. S'obre un debat que té un profund calat en el futur de l'illa de Menorca. És una realitat que els territoris que no són energèticament autosuficients (coincideixen casualment amb els països desenvolupats) en una recerca depredadora per importar l'energia que necessiten, estan degradant la manera de vida d'altres trepitgis (guerres, esclavitud, explotació infantil) i del mateix planta Terra. Aquest model no és sostenible, perquè si tothom tingués la voracitat de consum i creació de residus que té Espanya; per posar un exemple; serien necessaris tres planetes com la Terra per estar en un món sostenible (cinc si prenem com a referent USA). Si li posem un cèrcol a Menorca i no deixem que entre ni isca res, en molt pocs dies la supervivència humana seria una quimera. No som un territori humanament viu, perquè la vida no necessita res per donar-se al nostre planeta. Qualsevol ecosistema la crea a partir de la seva interacció amb l'univers i tots (absolutament tots) els éssers vius (menys l'ésser humà que segueix l'American way of live) es autocréan es multipliquen i moren en un cicle de vida sense fi, anomenat Gaia .Punta Pati podria ser el primer pas seriós cap a una sobirania energètica, en produir el 20% de l'energia que necessita l'illa. A hores d'ara, les energies renovables només suposen el 3%. El que vol dir que estem a quatre plantes fotovoltaiques més de la independència energètica. Amb una mica de sort no tant, perquè el rendiment de les plaques solars, amb la nova tecnologia pot passar del 12 o 14% al 21%.D'altra banda, hi ha el lloc en el qual s'ubica la planta. Punta Nati, és considerat un paisatge d'interès històric. És un patrimoni de valor incalculable. Com afirma Carmela Sànchez, presidenta de l'associació Amics de Punta Nati: "Si s'urbanitzen les platges verges de Menorca, quedaran les de Grècia, però Puntanati no té comparació en cap altra part de la mediterrània".El debat està obert i és massa profund perquè no sigui d'interès per a tots els menorquins.

Gepostet von Bini Tv Batecs de l'Illa am Samstag, 1. Oktober 2016

Bini TV.

Altres Videos

Tira Tira Cala Morell Pont d’en Gil

http://ib3tv.com/carta?id=c32d2f65-dfdd-4160-a3c4-b10bf026183c

Vídeo filmat amb un dron, “Pedra seca i paisatge: una aposta de futur”, de DroneSky (Fernando de la Puerta).

https://vimeo.com/172487746

«Unos muros con historia », del programa « Aquí la Tierra » de RTVE

http://www.rtve.es/alacarta/videos/aqui-la- tierra

Artistes

En construcció

Fotos i Vídeos d'Amics

Tens un FOTO, VIDEO,

POEMA, CANÇÓ, ESCRIT de PUNTA NATI?

Envia’ns els teus col·laboracions al mail: amicsdepuntanati@gmail.com o per missatge intern al Facebook d’Amics de Punta Nati i vam penjar la teva foto a la WEB.

Participa a la nostra WEB i envia’ns la teva foto o vídeo, la publicarem a la nostra GALERIA en l’apartat de FOTOS i VIDEOS d’AMICS

FOTO:

MARC MOLL Esencias Florales

FOTO:

@nasi_pujolfa

FOTO:

@dronejsaragossa

FOTO:

@miqisocies

 

IMATGES dels usuaris de les

xarxes socials

 La foto destacada pertany a:

Sheila @pessigollesicrispetes

 

FOTO:

@natcaste