Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/27/d683922078/htdocs/amics/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Aquestes són les impressions després d’haver participat de manera activa al Congrés Internacional Med-Stone Congress, celebrat els passats dies 26,27,28 i 29 d’octubre a Mallorca:

Amics de Punta Nati estem molt contents d’haver participat en el Med-Stone Congress: “La tècnica de la pedra en sec cap a patrimoni mundial”, i d’haver complert l’objectiu de difondre els valors de Punta Nati, i les amenaces que l’afecten, davant l’esglai dels congressistes.
També tornam amb certa sensació de tristor quan comparam els suports i actitud del Consell de Mallorca cap al seu patrimoni amb l’actitud que desenvolupa el Consell de Menorca. Correm el risc que el nostre gran patrimoni de pedra seca es faci invisible davant una Serra de Tramuntana mallorquina, Patrimoni de la Humanitat, reconeguda sobradament per la societat i per l’Administració de l’illa veïna.
Tot aquest reconeixement és el que falta a Menorca. Estimar la terra, estimar i reconèixer el nostre art en pedra seca omnipresent en un paisatge que recull tota la saviesa i vivència d’una part de la nostra cultura més pròpia. Per aquest motiu continuam demanant a les administracions menorquines i societat menorquina sensibilitat i que treballin en aquesta línia.

Amics de Punta Nati

30 d’octubre de 2017

 

 

Aquesta va ser la programació del dia 28 d’octubre a on els nostres companys van preparar i exposar una comunicació, al Med-Stone Congress, cel.lebrat a Mallorca, el cap de setmana del 26 al 29 d’octubre:

DIA 03 / 28/10/2017
La tècnica de construcció de pedra seca al camí cap a l’estat del Patrimoni Mundial. Itinerari cultural europeu de pedra seca

 

La pedra seca a Menorca. Accions per a una cultura / The dry stone in Menorca. Actions for a culture

  • Alberto Coll Arredondo, Tresorer i ex president former president of SHA Martí i Bella

 

De la cultura de la pedra al paisatge humanitzat: Líthica i Punta Nati / From the culture of stone to the humanized landscape: Líthica and Punta Nati 

  • Anna Bagur, cap de la Comissió de la Fundació Líthica-Pedreres de s’Hostal

 

L’espai dedicat a la pedra seca a Lítica / The space devoted to dry-stone in Líthica

  • Federica Mahieu, paredadora a Menorca

 

El darrer dia, el diumenge dia 29, tots els assistents es van traslladar a la SERRA DE TRAMUNTANA, tal com marcava el programa del

www.medstonecongress.com amb una: Visita guiada al patrimoni de PEDRA EN SEC de la Serra de Tramuntana.

Entre d’altres indrets, han fet ruta en forma circular per Sóller: començant pel mirador de ses Barquespel, després camí vell de Bàlitx i el camí de s’Estret, en definitiva, s’ha pogut contemplar “in situ” la riquesa i el que està designat com a patrimoni de la humanitat, la tècnica de la pedra en sec, i la feina dels margers.